15 Mayıs 2014 Perşembe

13 Mayıs 2014 -Bu Kara Günü Unutmayalım

Söylenecek hiç bir sözün olmadığı ,hiç bir süslü lafın olanları değiştirmeyeceği karanlık günlerdeyiz.
Çok şey söyleyip içimdeki tüm karanlığı yazmak istiyorum ama içimde ki ses güneş gören evlerde ,LCD televizyonlarımızdan haber akışını takip ederken ,rahat koltuklarımızda ayaklarımızı uzatıp ağlarken hiç bir söz söylemeye hakkın yok diyor...
Sonra yazmalısın diyor ses..Yazmalısın ki her felaketten sonra üç gün ağlayıp unutan bizler bu defa UNUTMAYALIM. Unutmayalım ki bizim milletimiz böyle bir facia yaşadı ama öyle önlemler alındı ,öyle yenilikler yapıldı ki biz bir daha asla  böyle bir kara günü tekrar yaşamadık diyebilelim...
Unutmayalım ki kömürü kömür gibi görmekten vazgeçip nice ailelerin içinde gözyaşını,endişesini belki de canını içinde taşıdığını çocuklarımıza anlatabilelim..
Öyle yetiştirebilelim ki çocuklarımızı ,hangi iş kolunda çalışırsa çalışsınlar iş sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirmeyi görev edinsinler . Alt ya da üst kademelerinde çalışanların canını kendi canı gibi bilsinler ..P aranın ,pulun bir tek candan bile daha kıymetli olmadığını bilsinler..

Şuan da verilen bilgilere göre 282 can ayrıldı aramızdan . Daha ulaşılamayan alanlarda ulaşılamayan madenci bir baba ,bir eş belki de annesinin göz yaşları için de beklediği bir oğul var.. Halen bir ümidimiz var, gelecek iyi bir haber için dört gözle bekliyoruz bizlerde..

Hayatını kaybeden tüm canlara Allahtan rahmet diliyorum ,ateşin düştüğü o evlere de Allahım bol bol sabır versin demekten başka bir şey gelmiyor elimizden..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...